Sojaõli

Kirjeldus:

Sojaõli sisaldab rekordiliselt palju E-vitamiini (tokoferooli): 100 g õlis sisaldab seda tervelt 114 mg. Samas koguses päevalilleõlis on tokoferooli 67 mg, oliivõlis aga kõigest 13 mg. Tokoferool aitab vüidelda stressiga ning ennetada südameveresoonkonna haigusi. Sojaõli korrapärane kasutamine vähendab kolesteroolisisaldust veres, parendab ainevahetust ja tugevdab immuunsüsteemi. Õlis sisalduvate mikroelementide koguse poolest (neid on üle 30) on sojaõli taimeõlide seas liidrikohal ning sisaldab eluks vajalikke rasvhappeid, mille hulgas on erilisel kohal vähirakkude arengut takistav linoolhape.

Sojaõli taastab naha kaitse-ja niiskusomadusi ning pidurdab selle vananemist. Paljud naised kasutavad sojaõli noorendavate näomaskide tegemiseks. Sojaõli on kõrge bioloogilise aktiivsusega ja organism omastab selle 98% ulatuses. Rafineeritud sojaõli on oma koostiselt väga lähedane päevalilleõlile. Toiduvalmistamisel sobib kasutada liha praadimiseks, värskete salatite maitsestamiseks ning kastmete ja majoneesi valmistamiseks. Sojaõli soovituslik ööpäevane kasutusnorm on 1…2 supilusikatäit ( u 20 g, mis annab u 190…200 kalorit).

Koostis:

Sojaõli

Toitumisalane teave 100 ml kohta:

Energiasisaldus: 3400 kj/828 kcal
Valgud: 0 g
Süsivesikud: 0 g
Rasvad: 92 g

Millest:

Küllastunud rasvhapped: 13 g
Monoküllastumata rasvhapped: 22 g
Polüküllastumata rasvhapped: 57 g
Lisandeid: 0 g
Naatriumi: 0 g

Kasutamisjuhend:

Mitte kuumutada üle 170 °С suitsu tekkimise ja kontrollimatu õli keemise vältimiseks
Mitte valada tagasi pudelisse kuuma õli
Mitte asetada pudelit tulisele pinnale
Õli on soovituslik kasutada mitte rohkem kui 8 korda praadimisel ja mitte hoiustada õli lahtiselt rohkem, kui 6 kuud