Oliiviõli

Kirjeldus:

Pomace Olive Oil on teise pressimise (kuumpressimise) teel saadud õli. Kasutatakse põhiliselt praadimiseks ja salatite maitsestamiseks. Maailma Terviseorganistsiooni normide kohaselt peab oliivõli koostisse kuuluma 65...83% oleiinhappeid,3,5...21% linoolhappeid ja mitte üle 0,3% linoleenhappeid.

Asjatundjate kinnituste kohaselt sisaldavad oliivid praktiliselt kõiki inimorganismi poolt omastatavaid vitamiine ja mikroelemente. Erinevalt loomsetest rasvadest on need organismile väga kasulikud, sest takistavad ateroskleroosi ja südameveresoonkonna haiguste arengut,soodustavad kolesterooli väljutamist organismist, aitavad kaasa seedeelundite tervenemisele ja tugevdavad luukude. Oliivõli koostisse kuuluvad kasulikud happed on rakukestadele vajalikuks ehitusmaterjaliks (organism ise sünteesib neid ainult osaliselt). Tänu oliivõli koostises sisalduvale oleiinhappele, mis mõjutab soodsalt rasvade omastamise ja töötlemise protsesse, loetakse oliivõli dieettoitude hulka.

Koostis:

Oliiviõli

Toitumisalane teave 100 ml kohta:

Energiasisaldus: 3400 kj/828 kcal
Valgud: 0 g
Süsivesikud: 0 g
Rasvad: 92 g

Millest:

Küllastunud rasvhapped: 13 g
Monoküllastumata rasvhapped: 22 g
Polüküllastumata rasvhapped: 57 g
Lisandeid: 0 g
Naatriumi: 0 g

Kasutamisjuhend:

Mitte kuumutada üle 170 °С suitsu tekkimise ja kontrollimatu õli keemise vältimiseks
Mitte valada tagasi pudelisse kuuma õli
Mitte asetada pudelit tulisele pinnale
Õli on soovituslik kasutada mitte rohkem kui 8 korda praadimisel ja mitte hoiustada õli lahtiselt rohkem, kui 6 kuud

Võime pakkuda ka Extra Virgin oliiviõli