Päevalilleõlil on suurepärased maitseomadused ning ta on teistest taimeõlidest üle oma toiteväärtuse ja omastatavuse poolest. Päevalilleõli kasutatakse nii töötlemata kujul kui ka köögivilja-ja kalakonservide, margariinide, majoneeside ja kondiitritoodete valmistamiseks. Organism omastab päevalilleõli 95...98 protsendiliselt. E-vitamiini õldkogus päevalilleõlis on 440...1520 mg/kg. Umbes 25...30 g päevalilleõli rahuldab täiskasvanud inimese ööpäevase E-vitamiini vajaduse. Päevalilleõlis sisalduvad kasulikud ained korrastavad organismi kolesteroolivahetust.
Päevalilleõlis on E-vitamiini kaksteist korda rohkem, kui päevalilleõlis. Õlis sisalduv beetakaroteen on A-vitamiini allikas, mis vastutab organismi kasvu ja nägemise korrasoleku eest. Beetatsüsteriin takistab kolesterooli imendumist seedetraktis. Linoolhape moodustab F-vitamiini, mis reguleerib rasvavahetust ja vere kolesteroolisisaldust, suurendab veresoonte elastsust ja organismi vastupanuvõimet erinevatele nakkushaigustele. F-vitamiini vaegus on organismile kahjulik,sest see avaldab negatiivset mõju seedetrakti limaskesta ja veresoonte seisundile.
Külmpressi mitterafineeritud päevalilleõli